Over mij

Als jong meisje wilde ik mensen helpen. Dit leidde al snel tot het idee van ‘dokter worden’. Dat was mijn stip op de horizon. Ik heb hard gewerkt om dat doel te bereiken, maar mezelf gaandeweg onvoldoende de vraag gesteld of ik wel op de goede weg was. Wie A zegt, moet ook B zeggen, was mijn overtuiging. De twijfel die ik voelde en de signalen die mijn lichaam gaf, nam ik niet serieus en dekte ik toe.

Verstoorde balans
Na mijn opleiding Geneeskunde heb ik jarenlang met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt als klinisch geneticus, deskundige op het gebied van erfelijkheid en erfelijke ziekten. Maar, toen ik zelf een gezin startte en ik ook de moederrol op me ging nemen, raakte de balans verstoord. Ik kwam erachter dat mijn hoofd de controle had gekregen over mijn lijf en mijn leven. Na een zorgvuldig proces heb ik besloten uit het ziekenhuis weg te gaan.

Nieuwe weg
Een ‘kleine’ identiteitscrisis volgde. Wie ben ik, nu ik me niet meer kan verschuilen achter die professionele identiteit? Welke kwaliteiten neem ik mee en waar loop ik voor warm? Het hulpverlenerschap zit in mijn bloed, de doktersjas mocht/kon ook nog niet aan de wilgen gehangen worden. Daarom ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Ik ben gaan werken als arts binnen de jeugdgezondheidszorg. Dat doe ik nu al een aantal jaar en het geeft me veel voldoening. Daarnaast heb ik mijn hart gevolgd en me de afgelopen jaren geschoold tot coach. In 2022 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

De balans is weer teruggekeerd in mijn leven en ik doe werk, dat veel dichter bij mijn natuurlijke kwaliteiten ligt.

Zo, en nu jij.


Opleiding en training

  • 1-jarige opleiding ‘Coach practitioner’, Europees instituut de Baak (nu Coach College de Baak)
  • 1-jarige opleiding ‘Master coach’, Europees Instituut de Baak (nu Coach College de Baak)
  • Opleiding Voice Dialogue, ICM opleidingen
  • Opleiding ACT basis, ACT in Actie